Lombszívó

 

Lombszívó: Az utóbbi 4-5 évben váltak divatossá a lombszívók, amelyek segítségével - a seprőt és lombgereblyét kiszorítva - gépi erővel takaríthatjuk el a lehullott avart. E nagyméretű "porszívók" közös jellemzője, hogy a motortengelyük közvetlenül egy turbinát forgat, amely a nagy teljesítményű légszállítással felszívja a száraz leveleket. Az avar és lombszívók általában nem csak szívni, hanem fújni is tudnak, mert a levegő áramlási iránya megfordítható bennük. A fújó funkció kétféle használati lehetőséget kínál. Megkönnyíti a nedves, összetapadt levelek összeszedését a betonról, vagy aszfaltról, mert az erős légáramlat alákap a leveleknek, és segít egy helyre összeterelni őket. Egyesek eleve arra a módszerre esküsznek, hogy a leveleket először össze kell fújni a kert egy sarkába, szegletébe, majd a szívó funkcióra váltott géppel innen - egy helyben állva - lehet felszívni a teljes mennyiséget. Ne tagadjuk, hogy a lombszívók használata - a lombgereblyékkel szemben - részben divat is. Azonban vannak olyan helyek, ahová a lombgereblyével egyszerűen nem lehet hozzáférni, a lombszívó viszont ott is használható. Gondoljunk csak arra, amikor a levelek a sövény közé vagy a virágágyásokra hullnak, ahonnan szinte lehetetlen a hagyományos eszközökkel kiszedni, a növények sérülése nélkül. Lombszívónkkal, vagy ez esetben inkább fújónkkal viszont gond nélkül eltávolíthatjuk őket a kényes helyekről is. A szívó-fújó funkció átváltása egy külső kar segítségével a gép belsejében lévő terelőlemezekkel történik. Vigyáznunk kell arra, hogy amikor szívásról fújásra váltunk, a gépet mindig fel kell emelnünk, nehogy valamilyen nagyobb darab legyen éppen a terelőlemezek között, és az átváltással sérülést, törést okozzunk.

További információért kattintson az alábbi linkre:

http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=181 

 

Bérleti díj: 4 000 Ft

 

Láncfűrészek téliesítése  az utolsó  favágások után!

 

Legfontosabb teendőnk az üzemanyag, illetve keverék kiengedése a láncfűrészből, mivel ilyenkor a láncfűrész membránja megnyúlik, ezáltal nehezebb  lesz a tavaszi nyitás.

 

Bővebben...

Bérelhető Makita HM 1400 Nagy Makita

Nagy teljesítményű gépek különböző bontási munkákhoz, oldalfalra, ill. aljzatra. Beton és tégla véséséhez-bontásához.

 

Bővebben...

Bérelhető Műkőcsiszoló 3 köves Wolf

3 db kővel és vízhűtéssel működő gép, mely alkalmas márvány-műkő-beton aljzat megmunkálására, illetve csiszolására. A gép 80 kg-os, víztartállyal, és 220V-os villanymotorral működik.

 

Bővebben...

Bérelhető Láncfűrész

Láncfűrész: A háztartásokban elektromos és benzinmotoros láncfűrészeket egyaránt használunk. Talán az első a praktikusabb, mert nincs szükség a meghajtómotor semmiféle karbantartására; a konnektorba kapcsolás után azonnal üzemkész.

 

Bővebben...